Cum poți fi sigur că vei ajunge în Rai

BeSureof Heaven cover photo

Cum poți fi sigur că
vei ajunge în Rai

“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. ” (Ioan 3:16).

Așa cum spune Biblia, fiecare persoană va petrece veșnicia în Rai sau în iad. Veșnicia e un timp îndelungat. Din nefericire, există multă confuzie cu privire la calea către Rai. Dorința lui Dumnezeu pentru tine este să fii sigur că vei ajunge în Rai.

Noi toți suntem păcătoși

„Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.” (Romani 3:23)

A păcătui înseamnă a rata ținta. Noi toți ratăm ținta perfecțiunii lui Dumnezeu. E ca și cum ai trage cu arcul și ai rata cercul din centrul țintei. Putem încerca din răsputeri să trăim corect și să facem fapte bune, însă vom eșua să fim perfecți.

Când ne gândim la păcat, majoritatea ne gândim la acele fapte pe care le calificăm drept păcate „majore”, precum crima, violul, etc. Le clasificăm sau le măsurăm, din punctul nostru de vedere al gravității lor. Dar păcatul, așa cum este definit în Biblie, deseori este la fel de simplu ca invidia, mândria, mânia, poftele murdare sau gândurile urâte. Cu siguranță ești de acord că toți suntem vinovați de cel puțin unul din aceste lucruri, astfel încât toți am încălcat poruncile lui Dumnezeu.

Mulți oameni cred că din cauza faptului că suntem păcătoși, Dumnezeu ne urăște. Adevărul este că Dumnezeu ne iubește, dar urăște păcatul nostru. Păcatul nostru este ceea ce ne desparte de Dumnezeu.

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6:23)

Din moment ce am încălcat legile lui Dumnezeu, trebuie să plătim pedeapsa pentru păcatul nostru. Dacă un infractor ar răni pe cineva din familia ta, cu siguranță ai vrea să fie prins și adus în fața instanței pentru a se face dreptate. Totuși, dacă „ar scăpa”, ai crede că judecătorul nu a fost drept, și ai avea dreptate. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că plata, sau pedeapsa ce trebuie plătită pentru păcatul tău este moartea, care ar fi despărțirea spirituală de Dumnezeu pentru totdeauna în iad. Faptele tale bune, sau intențiile tale bune nu vor plăti pentru păcatele tale. În concordanță cu Biblia, moartea este singura plată.

Raiul va fi un loc perfect. Omul trebuie să fie perfect neprihănit pentru a ajunge în Rai. Faptul că fiecare dintre noi este deja păcătos ne descalifică din a intra în Rai. Biblia spune: „Nimic întinat nu va intra în ea (Rai), nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună, ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.” (Apocalipsa 21:27)

Dacă ar exista doar un singur păcat în Rai, ar exista și moartea. Atunci Raiul ar avea aceleași probleme pe care le experimentăm pe pământ. Astfel, o persoană nu poate intra în Rai nici măcar cu un singur păcat. Nici măcar o minciună nu poate intra în Rai. Trebuie să fii perfect neprihănit în ochii lui Dumnezeu pentru a intra în Rai.

Nicio sumă de fapte bune nu vor fi suficiente pentru a ne duce în Rai. Mulți oameni cred că încercând să fie buni, religioși, încetând anumite obiceiuri rele, sau începând niște obiceiuri bune îi vor califica să intre în Rai. Biblia spune: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” (Efeseni 2:8-9)

Gândiți-vă la acest lucru: dacă trebuie să fim perfecți pentru a intra în Rai și noi deja am păcătuit, indiferent de cât de multe „fapte bune” facem, ele nu ne vor face perfecți. Deja am eșuat și suntem descalificați. Fiecare dintre noi stă osândit de Dumnezeu din cauza păcatului nostru. De asemenea observați și că Biblia spune că a fi „mântuit” nu este un lucru pe care cineva îl poate câștiga sau merita. Este darul lui Dumnezeu și nu este rezultatul faptelor noastre bune. Dacă vrem să ne plătim datoria, atunci vom petrece veșnicia despărțiți de Dumnezeu în iad.

Dar Dumnezeu nu vrea acest lucru pentru noi. El deja ne-a dat soluția. Isus Cristos a murit în locul nostru, plătind în totalitate prețul pentru păcatele noastre. Domnul Isus Cristos, Dumnezeu întrupat, nu a avut niciun păcat. Când Isus a venit în această lume, El a venit pentru a muri pentru noi. Ai auzit că Isus a murit pentru păcatele noastre, dar înțelegi că El a murit pentru păcatele tale, în locul tău? Biblia spune astfel: „Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:8)

Când Isus a murit pe cruce, a luat asupra Lui toate păcatele pe care le-am făcut sau le vom face vreodată, plătind în întregime plata pentru noi, nelăsând nimic pentru noi să mai plătim. Biblia spune: „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” (2 Corinteni 5:21) Isus a plătit întregul preț pentru păcatele tale. Când Isus a murit pe cruce, a strigat: „S-a terminat!” Cuvântul „terminat” înseamnă „plătit în întregime”. A fost îngropat și a înviat din morți trei zile mai târziu pentru a demonstra că s-a terminat. Dumnezeu e satisfăcut cu plata pe care Isus a făcut-o pentru păcatele tale și tu nu mai ai de făcut nicio „faptă”.

Tot ce putem face pentru a primi viața veșnică este să credem în Isus Cristos ca Mântuitorul nostru. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” (Ioan 3:16) El îți oferă viața veșnică în dar. Momentul în care-ți pui credința în Isus Cristos ca Mântuitor al tău personal, Dumnezeu îți dă viața veșnică ca un dar gratuit. „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 6:23). Observați că este un dar. „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” (Efeseni 2:8-9)

Atunci ce mai e de făcut? Doar să crezi. Doar să-ți pui credința, încrederea, în Isus Cristos, că El a plătit prețul pentru păcatele tale. Momentul în care-ți pui credința în El, El îți va da viața veșnică. Isus Însuși a spus astfel: „Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.” (Ioan 6:47).

Dacă Dumnezeu îți dă viața veșnică, cât va dura? Răspunsul evident este că va dura o veșnicie. Exact asta înseamnă cuvântul „veșnic”. Dacă ar înceta, atunci nu ar mai fi veșnică. Exact acest lucru îl face Isus în momentul când îți pui credința în El. Te mântuiește și-ți dă darul vieții veșnice. Ești iertat de toate păcatele tale și ești declarat „neprihănit” de către Dumnezeu Însuși. Devii copil de Dumnezeu. „Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor, şi oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-aţi putut fi iertaţi prin Legea lui Moise.” (Faptele Apostolilor 13:38-39)

„Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.” (Ioan 6:47).

Ce urmează?

Dacă doar ce ți-ai pus credința în Isus, ai fost născut la o viață nouă cu El. Te invităm să te întâlnești cu noi duminica aceasta, când ne vom închina lui Dumnezeu prin cântece, rugăciuni, studiu biblic. Împreună creștem în relația noastră cu Dumnezeu și cu ceilalți. Învățăm cum să-L urmăm și cum să ascultăm de Mântuitorul nostru, pe măsură ce El ne călăuzește viața și ne binecuvântează.

De asemenea , poți afla mai multe pe adresa de internet de mai jos. Contactează-ne online sau personal dacă ai întrebări.

churchflyer

Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă Cuvântul Meu şi crede în Cel Ce M-a trimis are viaţă veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut de la moarte la viaţă. –Ioan 5:24

Isus i-a răspuns:
Eu le dau viaţă veşnică şi în veac nu vor pieri; şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: