Cumpărarea unui bilet pentru o călătorie gratuită

În fiecare vineri în Cluj-Napoca, transportul în comun e gratuit. Totuși, uneori, cineva ori nu știe, ori nu-și aduce aminte: „E vineri și azi se merge gratuit cu autobuzul.” Astfel încât se urcă în autobuz și-și cumpără ori un bilet electronic ori folosește un bilet ce-l avea deja cumpărat și-și irosește banii pe o călătorie gratuită. Când familia mea vede pe cineva pregătindu-se să-și cumpere bilet, toți intervenim și-i spunem: „Nu-ti face biletul. E vineri azi. Transportul e gratuit.” Majoritatea oamenilor sunt recunoscători pentru că le-am reamintit chiar la timp.

Ocazional, mai întâlnim unele persoane ce nu sunt recunoscătoare. Ori nu cred, ori nu le pasă de această oportunitate. Chiar și după ce le este explicată situația, tot continuă și-și plătesc acea călătorie gratuită. „Ce risipă,” gândesc eu în sinea mea când văd acest lucru.

Ar putea fi mai rău, totuși. Măcar vor ajunge la destinație. Singurul lucru pe care-l pierd sunt banii pe care i-au cheltuit pe ceva ce nu i-ar fi costat nimic.

O risipă mult mai dăunătoare sunt eforturile oamenilor în încercările lor de a ajunge în rai. Și cea mai rea parte este că cei care-și cumpără propriul bilet spre rai nu ajung deloc acolo. Biletele lor nu sunt valide. Așa funcționează sistemul lui Dumnezeu, în concordanță cu Cuvântul Lui în Biblie. Încearcă să plătești intrarea în rai și nu ți-o poți permite. Primește-o ca un dar gratuit, și-ți aparține.

Da, o poți avea gratuit, însă călătoria acolo este scumpă – de fapt, total ieșită din bugetul tău. Deci nu poți merge, decât dacă prețul e plătit de Cel care Și-l poate permite. Acela e Isus Cristos, Fiul veșnic al lui Dumnezeu. El a venit pe pământ și a trăit o viață perfectă în locul nostru. A câștigat călătoria spre viața în bucuriile veșnice ale raiului pentru noi. Pe cruce, El a plătit întregul preț. A suferit pentru toate păcatele noastre și a murit în locul nostru. A primit toată pedeapsa pe care o meritam de la Dumnezeu în locul nostru. Apoi a înviat din morți, promițând iertare, mântuire și viața veșnică tuturor celor care cred.

Nicio asemenea ofertă nu este făcută oricui încearcă să-și plătească singur prețul – prin faptele lui bune, sau religiozitatea lui, prin botez, jertfe și rugăciuni.

Totuși, majoritatea oamenilor încearcă să-și plătească singuri calea. Majoritatea pentru că nu știu că este gratuită. Iar mulți pentru că nu le pasă – vor singuri să plătească și speră să reușească. Acest lucru e tragic. Pentru că Isus ne-a spus clar că pedeapsa veșnică este destinul tuturor de pe pământ care încearcă să-și plătească intrarea în rai. „Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci, le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege.’ ”(Matei 7:22-23)

Așadar chiar și aceia cu un trecut spiritual mai impresionant ca al tău nu vor avea nici cea mai mică șansă de a-și șterge păcatul și de a intra în rai, dacă merg la Dumnezeu pentru a fi judecați pentru ceea ce au făcut. Iar iadul așteaptă.

Biletul tău către rai e gratuit, dacă crezi și-L lași pe Isus să ți-l dea. Încrede-te în El acum. El a murit pe cruce pentru tine, în locul tău și a înviat din morți. Prin credință ia-ți biletul către rai și nu va fi luat niciodată de la tine. Isus a promis astfel celor care cred în El: „Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.” (Ioan 10:28)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: