Pentru tine

easteronlinetractcover3

Ești suficient de bun să scapi de iad și să mergi în rai?

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, te uiți la viața ta și spui: sunt o persoană destul de bună. Mulți oameni pe care îi cunosc fac lucruri rele, lucruri pe care eu nu le fac, și majoritatea lucrurilor pe care le fac sunt bune și decente. Am fost botezat și merg la biserică, deci sunt creștin. Și cred că Dumnezeu va trebui să mă lase în rai, în loc să mă trimită să sufăr o veșnicie în iad.” Dacă Dumnezeu ar lăsa oamenii care sunt mai mult buni decât răi în rai și i-ar trimite doar pe cei foarte violenți și răi oameni în iad, atunci ai avea dreptate să gândești așa. Însă standardul lui Dumnezeu este mult mai diferit. Și ceea ce crede El, nu ce crezi tu despre tine însuți, va conta în ziua judecății.

Vezi, Dumnezeu nu este doar „destul de bun”. El este perfect. El este sfânt. Biblia spune „Dumnezeu este lumină și în El nu este întuneric.” El este în totalitate fără păcat, astfel încât El cere și de la tine neprihănire absolută, perfectă. Iar Dumnezeu spune că tu n-ai trăit o viață suficient de bună ca să poți ajunge în rai. Nimeni nu a trăit o asemenea viață. „Nu este unul neprihănit,” spune Domnul, „nu, nici măcar unul.” Așa de perfect și drept ne evaluează Dumnezeu în Cuvântul Său. „Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul său,” după cum spune Biblia. Aceasta înseamnă că nici unul dintre noi nu trăiește după calea neprihănirii lui Dumnezeu și fiindu-I plăcut lui Dumnezeu. Iar aceasta este o veste rea. Dar mai bine să auzi această veste rea acum, cât mai poți face ceva să o schimbi, decât să aștepți până ce viața ți se termină și va fi pentru totdeauna prea târziu.

Găsirea unei soluții

Dumnezeu este sfânt și trebuie să pedepsească toate păcatele tale. Însă chiar dacă nu meriți ca și păcătos, Dumnezeu te iubește. El a făcut o cale să-ți pedepsească toate păcatele și totuși să te lase să scapi de iad. „Domnul a făcut să cadă asupra Lui (Isus Cristos) nelegiuirea noastră a tuturor,” spune Biblia. Când Isus se afla pe cruce, El murea pentru fiecare păcat pe care l-ai făcut vreodată. Păcatul tău a fost pus asupra Lui, iar El a luat întreaga pedeapsă a iadului în locul tău. Apoi El a înviat din morți, arătând că sacrificiul Lui a fost suficient să plătească prețul pentru toate păcatele tale împotriva lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu poate minți, și El Își ține toate promisiunile făcute. Iar astăzi El îți promite că dacă nu te mai încrezi în tine însuți, sau în religia ta, ci numai în ceea ce a făcut Isus pentru tine prin faptul că a murit pe cruce în locul tău, vei fi iertat de toate păcatele. Poți avea această iertare de păcate și poți primi viața veșnică drept dar gratuit de la Dumnezeu chiar acum.

Dacă crezi lucrurile pe care Le-a spus Dumnezeu, Îi poți spune Lui în rugăciune astfel: „Doamne Isuse, sunt un păcătos. Însă cred că Tu mă iubești și ai murit pe cruce să fii pedepsit pentru păcatele mele. Îți mulțumesc pentru că Te-ai jertfit ca eu să pot trăi cu tine o veșnicie în rai, în loc să mă confrunt cu pedeapsa meritată de viața mea. Mă încred în Tine să mă cureți și să mă ierți de toate păcatele mele, căci Tu ai promis că o vei face dacă Îți cer în credință. Îți mulțumesc că m-ai făcut copil al lui Dumnezeu și mi-ai asigurat mântuirea pentru totdeauna.
Ajută-mă acum să trăiesc restul vieții mele ca ofradă de mulțumire pentru Tine. Amin.”

Ce urmează?

Dacă doar ce ți-ai pus credința în Isus, ai fost născut la o viață nouă cu El. Te invităm să te întâlnești cu noi duminica aceasta, când ne vom închina lui Dumnezeu prin cântece, rugăciuni, studiu biblic. Împreună creștem în relația noastră cu Dumnezeu și cu ceilalți. Învățăm cum să-L urmăm și cum să ascultăm de Mântuitorul nostru, pe măsură ce El ne călăuzește viața și ne binecuvântează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: