Conversaţie cu Bono

Mai jos este o traducere a ceea ce Bono, renumitul cântăreţ al trupei rock U2, a avut de spus referitor la credinţele sale religioase într-un interviu recent, citat de autorul Michka Assayas.

Bono sings

“Este un concept şocant că Dumnezeul care a creat universul caută companie, o relaţie adevărată cu oamenii, însă lucrul care mă ţine pe genunchi este diferenţa dintre Har şi Karma… La centrul tuturor religiilor se găseşte ideea de Karma. Adică ceea ce faci se întoarce înapoi la tine: ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte, sau în fizică – în legile fizice – orice acţiune este întâmpinată de una egală sau opusă… Şi totuşi, vine şi ideea aceasta numită Har care cauzează Karma să nu se mai întâmple… Iubirea întrerupe consecinţa acţiunilor tale, iar în cazul meu aceasta este o veste bună într-adevăr, căci am făcut o grămadă de lucruri prosteşti.”

Reporterul întreabă: “Ca de exemplu?”

Bono răspunde: “Acest lucru este între mine şi Dumnezeu. Însă aş fi în mare necaz dacă în final Karma ar fi judecătorul meu. Nu-mi scuză greşelile, însă cred în Har în locul Karmei. Sunt încredinţat că Isus mi-a luat păcatele pe Cruce, pentru că ştiu cine sunt şi sper că nu va trebui să depind de religiozitatea mea… Scopul morţii lui Cristos este ca El să ia păcatele lumii, pentru ca ceea ce am făcut să nu se mai întoarcă înapoi la noi şi ca natura noastră păcătoasă să nu culeagă moartea noastră evidentă. Nu faptele noastre bune ne ajută să trecem prin porţile Raiului.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: