Cine Merge în Rai?

Autor: Bob Bunnell

      “Nu e nimic mai important pentru mine decât să merg în Rai.” Acest lucru mi l-a spus Laura din Bucureşti când am vorbit cu ea acum două veri. Din moment ce vom trăi undeva pentru totdeauna, aceasta este o problemă importantă pentru toată lumea.

Question Mark Sky Background

     Un verset preferat din Biblie dă un răspuns surprinzător întrebării: “Cine merge în Rai?” Este surprinzător pentru că nu este ceea ce crede majoritatea oamenilor.

     Iată versetul: “Pe când celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el, îi este socotită ca neprihănire.” (Romani 4:5)

     Sunt trei caracterisitci ale persoanei care merge în Rai ce reies din acest verset:

     1). Păcătosul se califică pentru a merge în Rai. Versetul spune că Dumnezeu “socoteşte pe păcătos neprihănit” În contextul acestui verset se spune povestea regelui David din Vechiul Testament. El a fost un om bun care a păcătuit mult. A comis adulter şi l-a pus pe soţul femeii în fruntea luptei pentru a fi ucis. David a păcătuit în multe feluri, însă păcatele lui au fost iertate şi este un exemplu că păcătoşii pot ajunge în Rai.

     2). Şi cel care nu merită se califică. Versetul spune: “Pe când celui ce nu lucrează…” Pentru a ajunge în Rai nimeni nu lucrează spre mântuirea lui. Ilustraţia lui Pavel din context este Avraam. Avraam este venerat de către evrei, arabi şi creştini. El a fost un om foarte bun, însă versetul spune că Avraam nu a ajuns în Rai nici prin fapte bune (versetele 1-5), nici prin fapte religioase (versetele 9-12).

     Raiul este pentru cei care nu lucrează pentru el şi nici nu-l merită. Însă dacă Raiul este pentru păcătoşi şi pentru cei care nu-l merită, atunci cum ajunge cineva în Rai? Răspunsul Bibliei este prin credinţă. Cea de-a treia caracteristică a celui care ajunge în Rai este:

     3). Cel care vine prin credinţă se califică: Credinţa pe care o are el îi este socotită ca neprihănire. Aceasta este credinţa în Domnul Isus Cristos care a murit pe cruce pentru păcatele noastre. Noi venim la Cristos şi păcătoşi, şi nemeritând şi ne punem credinţa în El să ne mântuiască pentru că El a murit pe cruce în locul nostru, pentru păcatele noastre. Făcând acest lucru, credinţa noastră ne este socotită drept neprihănire.

     Raiul este pentru păcătoşi şi cei care nu-l merită care-şi pun credinţa în Cristos ca Mântuitor al lor personal. Am fost bucuros să-I spun acest lucru Laurei. Atunci ea mi-a zis că Dumnezeu m-a trimis la ea.

     Poţi spune cu ajutorul acestui verset dacă eşti unul dintre cei care vor merge în Rai?

Divider

Ce urmează?

     Dacă doar ce ți-ai pus credința în Isus, ai fost născut la o viață nouă cu El. Te invităm să te întâlnești cu noi duminica aceasta, când ne vom închina lui Dumnezeu prin cântece, rugăciuni, studiu biblic. Împreună creștem în relația noastră cu Dumnezeu și cu ceilalți. Învățăm cum să-L urmăm și cum să ascultăm de Mântuitorul nostru, pe măsură ce El ne călăuzește viața și ne binecuvântează.

church flyer photo version

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: